Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Stigmatisointi

Kun psykiatri lisäsi mielenterveysstigmaa telkussa!

Tämän lähetän sähköpostilla tiedoksi Vantaan vankilan psykiatrisen osaston ylilääkäri Alo Jüriloolle, joka lienee itsekin maahanmuuttaja nimestä päätellen?

Mielenterveyspotilaita kohdellaan kansanryhmänä, vaikka meikäläisten erot ovat paljon suurempi jopa saman diagnoosiluokan sisällä kuin tietynlaisten maahanmuuttajien eroavuus.

"Onhan hälytyslaite mukana?"

En ymmärrä että miksi olen niin hyljeksitty Suomessa. Joku voisi sanoa, että "onhan meitä yksinäisiä monia", mutta en tarkoitakaan sitä. Kärsin omasta mielestäni niin rankasta aliarvostuksesta Suomessa, ettei tässä ole mitään järkeä. En tarvitse ympärille kusipäisiä ihmisiä yhtään, mutta olisin odottanut saavani jonkinlaista arvostusta Suomessa tekojeni vuoksi tai mahdollisuuden yrittää jotain. Minulle vittuilevat kaupan kassoista alkaen kaikki tohtorikoulutettuihin saakka.

Poliitikkojen maltti petti "katupartiointi" -kohussa; asiatonta mustamaalaamista

*

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen otti loppiaisen alla kantaa tapetille jälleen kerran nousseisiin vapaaehtoisiin ”katupartioihin”. 

Kannanotto oli tyynen ammatillinen, eikä siinä korkea poliisiviranomainen – aivan oikein – lähtenyt leimaamaan kaikkia turvallisuudesta ja lähipiirin vakaudesta kiinnostuneita. 

Kiittämättömyys on maailman palkka

Hannu Karpo haastatteli aikanaan legendaarisessa ohjelmassaan suomalaisia, jotka uskoivat vakaasti siihen, että keräämällä juomatölkkien alumiinisia klipsuja ja lähettämällä niitä laatikkokaupalla eteen päin voidaan hankkia liikuntarajoitteisille ihmisille pyörätuoleja. Jokin osa porukasta uskoo, että Elvis ei ole oikeasti kuollut, tai ei kuollut ainakaan vuonna 1977. Osa porukasta luuli Ruokolahdella Itä-Suomessa liikkuneen leijonan.

Ihonväri on vain suvaitsevaiston korvien välissä

Lienee jälleen kerran syytä oikoa maahanmuuttokriittiseen keskusteluun liittyviä peruslähtökohtia, koska viikonlopun aikana asiaa koskeva keskustelu on lähtenyt Lieksan tapahtumien seurauksena jälleen kerran sivuraiteille. Ensinnäkin kehotan lukemaan kaimani Suurosen eilisen blogin, joka vetää maton jalkojen alta, mitä tulee oletettuun, yksinomaan ihonvärin perusteella tapahtuvaan, rasismiin sekä syrjintään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä