Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomalainen terroristi

Passitko pois suomalaisilta ISIS-taistelijoilta

Totesin Ilta-Sanomien haastattelussa, että radikaali islam ja jihadistinen terrorismi ovat viimeistään nyt osa Suomea. Viittasin terrorismitutkinnan lisäksi myös kahteen käynnissä olevaan oikeudenkäyntiin terroristisesta toiminnasta ja terrorismin rahoittamisesta. Pelkona on luonnollisesti se, että ISIS:in terroristit palaavat Suomeen, pyrkivät täällä rekrytoimaan uusia terroristeja tai jopa tekemään Suomessa terrori-iskuja. Suomen kannalta on tärkeää löytää keinot tämän estämiseksi.

ISIS, uhri vai rikollinen?

Kun sanotaan syrjäytyneeksi islamistia, joka tappaa ja tuhoaa Lähi-idässä, huomio keskittyy syrjäytymisen syihin, eikä uhrien kärsimyksiin. Rikollinen onkin tärkeämpi uhri.

 

Onko vielä niin, ettei pahoja tekoja uskalleta tuomita kritiikin pelossa? Entä niin, ettei julkisesti haluta tunnustaa islamin innostaneen pahoihin tekoihin? Siksikö näin on, koska täällä kaukana on varaa valita mieluisimmat tosiasiat? Tässä suhteessa muiden hyväksyntä on sitä tärkeämpää, mitä etäisempi rikos on:

"Ihan sama, kunhan minulle ei kukaan suutu..."

Suomalainen terroristikouluttaja Ukrainassa. EU:n palkkaama?

Venäjän 1TV on näyttänyt dokumentin Ukrainan äärianationalistien terroristileiriltä, joissa valmistaudutaan katumellakkojen järjestämiseen, parrikaadien rakentamiseen, hallintorekennusten valtaamiseen ja sotimiseen poliisien kanssa.

Kuinka ollakkaan kouluttajana toimii suomalainen upseeri, joka on ollut vastaavissa tehtävissä Egyptissä ja Libanonissa. 

Onko kouluttaja Suomen armeijan lähettämä? Euroopan erikoisjoukkojen palkkaama? Kenties NATO:n kouluttaja? 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä