Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Työvoiman liikkuvuus

Nyt kannattaa vastaanottaa työtä kauempaakin

 

 

http://elamassa.fi/tyo-ja-toimeentulo/liikkuvuusavustus-kelan-etuus-tyon...

 

Tällä hetkellä on lanseerattu niin hyvä etuus, että kannattaa tosiaan kasvukeskuksiinkin mennä työhön muutamaksikin kuukaudeksi eikä tarvitse huolehtia niin hirveästi ettei ole varaa kuluihin. Sanoisin tämän olevan erittäin hieno asia yhteiskunnassamme. Kehtaatteko vielä valittaa? Minä lähden mielelläni, työ on erittäin kannattavaa nyt. Mediassa saa kaikki negatiivisuus yleensä enemmän huomiota, joten mielellään nostan tämän positiivisen uutisen esille!

Kohtuuhintainen asuminen juhlapuheista konkretiaksi – viisi ratkaisua!

Asumisen hinta on ongelmana erityisesti pääkaupunkiseudulla. Se on este työvoiman liikkuvuudelle, koska muualla Suomessa sijaitsevan asunnon (jos sen ylipäänsä saa kaupaksi) hinnalla ei saa pääkaupunkiseudulta läheskään vastaavanlaista asuntoa. Korkea asumisen hinta on myös kilpailuhaitta alueemme yrityksille, koska se näkyy palkkapaineina yrityksissä. Pitkät työmatkat väsyttävät ja vähentävät työntekijöiden mahdollisuutta joustaa työajoissa.

Miten korjaamme tämän?

Suomen työtätekevät, ammattiliitot jne.

Kauan on vaadittu, että ensin tulee työllistää omat kansalaiset.   Työvoimapulassa haalittakoon tekijöitä muualta.

Johdonmukaisia kun olemme, annamme tukemme presidentti Trumpille joka omistaan huolehtii, emmekä tue tämänpäivän orjamarkkinoita, jotka sallivat halpatyövoiman vapaan vaelluksen maasta toiseen.

Yllättäen olen alkanut miettiä, miksi AY-liikkeet on perustettu, miksi?

 

Työvoima ei liiku EU:ssa - mahdollisia syitä

Stubb: "Olen huolestunut siitä, ettei työvoima liiku. Rajat ylittävä työvoiman osuus Euroopassa on 0,29 prosenttia, kun se Yhdysvalloissa on 2,40 prosenttia."

 

Arveluita eurooppalaisten vähäisempään muuttointoon:

EU-työvoiman liikkuvuus kuivaa Suomen

Euroopan Unionin neljästä vapaudesta yksi on työvoiman liikkuvuus. Sitä on ylistetty koko jäsenyyden ajan. Onhan se hienoa, että ihmiset voivat vapaasti hakea ja saada työtä mistä tahansa EU-maasta. Vaihtoehtoja on nyt 28.

Työnantajille työvoiman vapaa liikkuvuus on etu. Varsinkin, kun työehdot ja erityisesti palkkatasot eri unionimaissa ovat erilaiset.  Luxemburgissa palkkataso on 10 kertaa korkeampi kuin Romaniassa.  Suomessakin selvästi korkeampi kuin Virossa ja Puolassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä