Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Uganda

Suvin kylmät kommentit / kossu myyntiin

Suvi Linden lensi Suomeen Egyptistä.

Niilin aurinkoisessa laaksossa tapahtuneen kovan työrupeaman päälle hän kommentoi Ugandassa tapahtunutta tragediaa sanoilla: ” Minulla ei ole mitään lisättävää, muutettavaa eikä poistettavaa siihen mitä julkisuudessa on jo ollut”.

Vastaus oli tyly.

Ihmisille mahdollisesti välittyi vaikutelma kylmäsydämisestä, vihaisesta ja vähän röyhkeästä kokoomuslaisesta ex-ministeristä, jolle oli kerrottu miten pitää vastata. Ehkä joku lakimies oli informoinut häntä miten pitää vastata?

Säälittävä Patria-kohu

 Liikemies Tuomas Teräsvuoren kuolema Ugandassa käynnisti tapahtumasarjan, joka on monessa suhteessa säälittävä.

Medialta - mukaan lukien some - karkasi mopo kokonaan käsistä, kun se loi tarinoita suuresta suomalaisesta salaliitosta, jossa täytyy olla kyse isoista rahoista ja poliittisesta pelistä.

Kokoomuksen pestävä omat kalsarinsa

Kokoomuksen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen vaati eilen hallitukselta pelisääntökeskustelua entisen kokoomuksen viestintäministerin Suvi Lindénin toimista. Virolaisen puheenvuorossa on kyse vastuunpakoilusta ja kokoomukselle kuuluvan taakan työntämisestä hallituksen syliin. 

Uganda vaiko propakanda


 

Kuolema jossain kaukana on hyvä ja otollinen maaperä kaikenlaiselle propakandalle. Totuutta ei tarvitse juurikaan olla, kunhan vain sanoo, että jossain Ugandassa se tapahtui. Erilaisia teorioita tapahtumista voidaan viritellä ja kaikki kiinnostaa epätietoista lukijaa.

Asia voidaan koota vähistä faktoista ja omista väitteistä, niistä saadaan jo jonkinlainen puolitotuus joka voidaan julkaista. Tässä yhteydessä voidaan lyösä oikeastaan ketä tai mitä tahansa, jos joku epäilee riittää tieto siitä, että kenelläkään ei ole varmaa tietoa, kun asia on hyvin epämääräinen.

Patria toimi oikein, mutta puhuuko Suvi Lindén vieläkään totta?

Toissapäivänä kirjoitin siitä, kuinka sekä Patria että Suvi Lindén kertovat muunneltua totuutta Ugandassa kuolleen suomalaisen liikemiehen toimiin liittyvistä yksityiskohdista sekä omista rooleistaan niihin liittyen.  Eilen puolestaan kirjoitin siitä, mitä ugandalaisissa viestimissä on kerrottu ja vaikka muutamakin yksityiskohta lienee päi

Arvatkaapas mitä Ugandassa kerrotaan Suvi Lindènin matkasta

Ugandalainen New Vison kertoo varsin kattavasti siitä, mitä Suvi Lindénin reissusta asekauppiaan mukana tiedetään ja epäillään Ugandassa. Täällä Suomen päässä on tässä vaiheessa selvää ainoastaan se, että sekä Lindén että Patria valehtelevat.

Patria ja Suvi Lindén valehtelevat, mutta minkä ihmeen takia?

Kun suomalainen liikemies kuolee Ugandassa, on kyse aina poikkeuksellisesta tapahtumasta. Mutta kun reissussa onkin asekauppoja hieronut mies, niin tilanne käy erityisen mielenkiintoiseksi. Helsingin Sanomien tietojen mukaan Patrian edustaja valehteli väittäessään, että kuolleelle miehelle valtuutuksen antoi yksittäinen myyntipäällikkö. HS:n tietojen mukaan luvan antoi Patrian johtaja.

Näkökulma: Mitä ex-ministeri Lindén teki asekauppiaan mukana Ugandassa

Suomalainen liikemies menehtyi Ugandan Kampalassa viime viikolla. Tämän hetkisten tietojen mukaan mies kuoli sairauskohtaukseen, mutta henkirikoksen mahdollisuuttakaan ei ole voitu sulkea pois.

Poliisin tekemässä esitutkinnassa on Ylen mukaan selvinnyt, että suomalaismies esitti Ugandaan saapuessaan lentokenttäviranomaisille väärennetyn kutsukirjeen.

Työntekijä on palkkansa ansainnut - myös Suomessa

Astuin hotellin ovesta väkeä kuhisevalle kadulle keskellä Kampalaa, Ugandan pääkaupunkia. Hotellia vastapäätä sijaitsevalla vilkkaalla torilla aherrus alkaa aamukuudelta. Monet myyjistä nukkuvat yönsä katukivetyksillä läheisten talojen seinustoilla, koska yöaikaan bussit eivät kulje ja taksit ovat kalliita. Työpäivä taas alkaa välittömästi heräämisen jälkeen ja jatkuu yhteentoista illalla, koska heidän on ansaittava rahaa päivittäisessä eloonjäämistaistelussaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä