Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Vappu 2016

Pika-analyysi vapunajan hölinöistä

Vapun alusviikko oli kertakaikkiaan poliittisesti surkea. Yksi jos toinenkin mussutti vain Natosta, oli kyse sitten aktiivipoliitikoista tai harrastelijoista. Onneksi vappupuheet saatiin pitää ilman F-16 tai muidenkaan hävittäjien rikkomien äänivallien häirintää.

Wappupuheita

Oli mukava ja aurinkoinen Vappu-päivä. Pidin kaksi samansisältöistä puhetta, toisen Kotkassa ja toisen Haminassa. Lisäksi sain palautetta, oli tilaisuus käydä keskustelua ja kertoa asioista ihmisille. Jälleen kerran tuli ainakin itselleni todistetuksi se, että paras palaute on suora palaute. Naamasta naamaan. 

Kunnioitetaan Suomalaisen Työn Päivää!

Vappu on suomalaisen työn päivä! Kalenterissa niin kerrotaan.

Tietääkseni 1. toukokuuta on kansainvälinen Työväen juhlapäivä!, joka sai alkunsa 1800-luvulla, jolloin työväki alkoi vaatia ja puolustaa omia oikeuksia parantaakseen elinolojaan.

Sotateollisuuden nousu ja ilmavoimien teknologinen kehitys: Vappukatsaus 2016

Sotateollisuuden nousu ja ilmavoimien teknologinen kehitys: Vappukatsaus 2016

*

Elämme vaiheessa, jossa sotilaallinen varustautuminen ja sotalaiteteollisuus kaikkine elementteineen kasvaa poikkeuksellisella nopeudella, ja samoin kasvavat valtioiden budjettien suuret sotilaalliset hankekustannukset.  Käänne kylmänsodan päättymisen jälkeisten pitkien vuosien tilanteeseen on silmiinpistävän jyrkkä ja täydellä syyllä voimme sanoa: Maailman talouden kasvu on laantunut, mutta militarisaatio kiihtynyt.

*

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä