Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Yhteiset sotaharjoitukset

Edustaja Kanerva toisi läntisen sotakoneen Suomeen

Samanaikaisesti Suomen erityisasemaa paremmin tuntevat entinen pääministeri Matti Vanhanen (Kesk.) ja kokein ulkoministeripalvelusvuosiltaan Erkki Tuomioja (sdp) toppuuttelevat ja rauhoittelevat Ilkka Kanervan (Kok.) korskuvaa sotamopedia, joka näyttää keulivan vikuroiden … 

 

Strykerit Suomessa antavat viestin - mutta eivät ole viestintää

Suomi ei viestitä sotaharjoituksilla ulkopolitiikastaan. Harjoitukset kuitenkin ilmentävät ulkopoliittista linjaa ja viestivät pelkällä olemassaolollaan. Se, että kenen kanssa harjoitukset ovat mahdollisia, kertoo linjasta. Se, mitä teet, on muille viesti.

 

Sauli Niinistö alleviivasi, että Suomi ei harjoittele amerikkalaisten kanssa siksi, että pyrkisi viestimään jotain. Ulkopoliittinen linja ei ole muuttunut, mutta maailma ympärillä on muuttunut: nyt harjoitellaan yhdessä kuten ennenkin, mutta enemmän. Näin itse olen käsittänyt.

Tässä Suomelle uudistettu turvapaikkapolitiikka


Hallitus pyrkii hillitsemään parhaillaan Suomeen kohdistuvaa invaasiota perheenyhdistämisiä tiukentamalla. Joidenkin huolena näyttää olevan, että on aivan liian julmaa, kun perheenyhdistämistä voi hakea ilman toimeentuloehtoa ainoastaan kolmen kuukauden ajan myönteisen turvapaikkapäätöksen saamisesta. Eipä tule mieleen, että missä tapauksissa perheenyhdistämisen vireillepanoa täytyisi turvapaikanhakijan tästä pitkittää. On käsittämätöntä, että tällaisista kosmeettisista "tiukennuksista" vouhotetaan.

Venäläiset myös harjoituksiin

Tällaista ehdottaa .Juhani Harjunharja Utsjoelta. 

Utsjoen naapurissa on Norjan pohjoisin osa Kirkkoniemi ja Varangin niemimaa. Se on valtava Naton hyökkäystukikohta. Kallioluolissa on suunnattomasti aseita, atomipommeista tuhansiin tankkeihin ja lentokoneisiin. Ei ihme jos Juhania pelottaa uistellessaan Tenojoella.

Kun Ustinov halusi yhteisiä harjoituksia ja Suomi torjui

Harjoitusten isännöinti  torjuttiin  runsas  neljännesvuosisata  sitten  syksyllä  1978.  Suomen johdolla  oli  ratkaistavanaan  ongelma  siitä, että  YYA-kumppani  Neuvostoliiton puolustusministeri  Ustinov  oli  esittänyt   maille  yhteisiä  sotaharjoituksia.  

Aihe   tuli  mieleen  Saaristomerellä  jatkuvien  laivastomanöövereiden  johdosta.  

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä