Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Arabikevät

USA:n kohellus arabimaailmassa vertaansa vailla - Mutta olemmehan kumppaneita!

Libyassa tehtiin ilmaisku siviikohteeseen, ja vieläpä hyvin avuttomien ihmisten asuttamaan sellaiseen. 44 kuoli ja 130 loukaantui. Libyahan on osa arabikevään tarinaa, maa johon Yhdysvallat vei vapauden ja demokratian. Kaikki hyvin, eikö niin?

Tietenkään USA ei nyt hyväksynyt YK:ssa tuoreen ilmaiskun tuominnutta lauselmaa. Ehkä USA taas on vapauttamassa Libyaa ja viemässä sinne demokratiaa?

https://yle.fi/uutiset/3-10861155

Seinäjoen arabikevät

Yle taikinoi esittääkö Matti Reinikan Seinäjoen arabikevät dokumenttia. Ohjaajan toimittamat versiot Ylelle eivät tahdo läpäistä sensuuria. Helsingin sanomat ja monet muut lehdistön edustajat ovat arvioineet dokumentin kelvolliseksi ja ihmettelevätkin Yle.n linjaa. Nyt Vaasan piirin Vihreä liitto tarjoaa la 16.3 elokuvan Jalasjärvellä. Ylen uskottavuus puolueettomana mediana saa jälleen vakavan kolhun. Veikkaan, että nyt tulee kiire ilmoittaa esitysajankohta.

Luther ja Perikato

Maailman ensimmäiseksi kirjailijabrändiksi ja kansainväliseksi mediasensaatioksi nostetaan usein saksalainen uskonpuhdistaja Martti Luther; Luojan anteeksiantoon pahemman kerran hurahtanut munkki, jonka kielteisestä suhteesta aikansa katolilaisuuteen kilpaili ainoastaan hänen sairaalloinen antisemitistisyytensä. Hän naulasi 95 teesiään Wittenbergin kirkon oveen päälle 500 vuotta sitten, ja hänen käynnistämänsä uskonpuhdistuksen seurauksena minäkin suomalaisena kuulemma edustan vahvaa luterilaista työmoraalia.

Miten kristinusko etenee muslimimaailmassa – kolme esimerkkiä

Hiljakseen se siellä etenee. Askel kerrassaan.

Pohjois-Afrikassa on koettu vapauden tunnetta arabikevään jälkeen. Tämä on näkynyt myös alkavana herätyksenä näissä maissa – ainakin Marokossa, mahdollisesti myös Egyptissä. Näihin maihin on alettu myös lähettää kristillistä tv-ohjelmaa satelliitin välityksellä.

Syyriassa Aleppossa paikalliset kristityt kiertävät ovelta ovelle kertomassa ilosanomaa Jeesuksesta. Ilmapiiri on ollut vastaanottavainen kaupungin kovien koettelemusten jälkeen.

Voi presidenttitentti, näki miten hukassa on johtajuus!

Rajavalvonnan tarkoitus on kontrolloida ja päästää maahan vain sellaiset, joilla on matkustusasiakirjat kunnossa.

 

Presidentti Niinistö paljasti osaamattomuutensa, kun meni söpöilyyn. Kertoili tarinaa miten rajavartiolaitoksen päällikkö olisi sanonut, mutta eihän se niin mene. Valtion johto antaa toimintatavat ja eduskunta tekee lait minkä mukaan rajavartiolaitos toimii. Rajavartiolaitos toimii sisäministerin alaisuudessa.  Rajavartiolaitos ja poliisi toimii kuten lait ja ohjeistus sanovat.

 

AEP-virus

Oletko koskaan kaivannut olla maassa, missä et ole koskaan ollut? Oletko kokenut selittämätön ikävän, joka polttaa sydämessäsi ja kuiskaa korvaan; matkusta sinne.  Oletko koskaan halunnut olla maassa ja ihmisten seurassa, jotka rakastavat sinua, kunnioittavat sinua ja haluavat sinun parastasi.  Se on surullinen tosiasia, että useimmat ihmiset eivät ole tyytyväisiä Suomessakaan,  keitä he ovat, missä he ovat ja mitä he tekevät päivittäin.  Monet eivät tiedä, miksi he ovat olemassa tai mikä on heidän tarkoitus tässä elämässä.

Miksi nyt ei Kallion kirkkoherra soittele kellojaan?

Nyt Mosulissa hyökätään ja siviilit vaarassa ja kuolee. Nyt on USA tekemässä pommituksia yhdessä Irakin kanssa. Miksi nyt ei Kallion kirkkoherra soittele kellojaan? Miksei Mosulin uhrit ole yhtä hyviä kuin Aleppon? Mitä sanoo YK, tarvitaanko päätöslauselmia ja tulitaukoja? Mitä eroa on näissä kahdessa pommituksessa? Venäjä pommitti Alepossa ja silloin kaikki oli huolissaan, mutta nyt USA:n pommittaessa Mosulissa ei olla huolissaan; miksi näin?
Miksi länsimaissa ja mediassa on niin erilainen näkökulma jos mukana on Venäjä tai USA?

Obama, tuo kaunopuheinen hirviö

Uskoin viimeiseen saakka Hillaryn voittavan. Näin ei kutenkaan käynyt ja nyt meidän kaikkien on vain hyväksyttävä totuus. Ainakin seuraavan neljän vuoden ajan Yhdysvaltoja – ja vanhan sanonnan mukaan koko vapaata maailmaa – tulee johtamaan Donald Trump. 

Tunteeni ovat vieläkin hieman sekavat. Päällimmäisenä ovat pelko ja epävarmuus, ja tiedän, etten ole tässä yksin. Pakko on kuitenkin kysyä: mikä meitä oikeasti pelottaa?

Syyrian kansannousun syistä - totta vai tarua?

Jyrki Kasvi esittää, että Syyrian sota olisi ensimmäinen ilmastonmuutossota. 2011 alkaneen sodan osasyynä olisi ollut Venäjän 2010 kuivuuden nostama viljan hinta. Samoin väitetään, että Syyriassa kärsittiin poikkeuksellisesta kuivuudesta, mutta mitä kertovat viralliset tilastot?

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä