Yhteiskunnasta Muutama sana

Kaikki blogit puheenaiheesta Lappi

Lappi tarvitsee aitoa järkivihreyttä

Eduskuntavaalikampanjani slogan on #järkivihreä Lapista. Iskulauseena se on tarkoin harkittu ja tietoinen valinta, vaikka järkivihreä-termille onkin aikojen saatossa pyritty lyömään kaikenlaisia leimoja muilta alueilta ja muista puolueista käsin. Päädyin sloganiin ennen kaikkea siksi, että järkivihreys on termi, joka kuvastaa lappilaista vihreyttä mielestäni todenmukaisella tavalla. Aiempiin merkityksiinsä nähden on korkea aika päivittää ja korjata vanhentuneita stereotypioita siitä, mitä vihreys ja vihreät edustavat.

Polttomoottorinhajuisia huomioita SDP:n ilmasto-ohjelmasta

Polttomoottorikeskustelu käy kuumana. Itsellänikin kohosi kulmakarvat kun luin asiaa koskevan uutisen SDP:n ilmasto-ohjelmasta.

Aina on syytä tarkastella alkuperäistä kirjoitusta. Tässä suora sitaatti SDP:n ilmasto-ohjelmasta:

Lapin asia koskettaa koko maassa – ja siitä on Lapille hyötyä

On ilo aloittaa tämä blogi suurilla uutisilla pohjoisesta! 

Ryhdyin ehdolle eduskuntaan viikko sitten Lapin vihreiden listalta. Tiedusteluja ehdokkuudesta oli tullut mittava määrä jo ennen sitä, mikä lopullisesti kallisti vaa’an mukaan lähtemisen kannalle. Moni kysyjä esitti toiveensa Lapin nykysuunnan muuttamisesta, ja siihen kutsuun tahdoin myös vastata. 

Politiikkataudit leviävät

Varsinkin vaalien lähestyessä politiikassa mukana olevien ja vähän harrastelijoidenkin keskuudessa leviää armoton politiikkatauti. Hiljattain yksi oire taudista tuli Lapin Siniset ry:n osaksi, jonka puolue erotti jäsenyydestään. Nyt riidoista kärsinyt yhdistys hakee jäsenyyden palauttamista.

https://yle.fi/uutiset/3-10588019?fbclid=IwAR0IrMB74xBWxSV05W_2Q5mRUxdI-ufpSGu6dw-2OMJ2gi5FXpUQZyq8pow

SUOMEN MAAPERÄN RIKKAUDET VALUVAT MAAILMALLE

 

 

 

Nykyisessä kaivoslaissa on Suomen mentävä aukko. Tuossa kaivoslaissa on monta perustavanlaatuista virhettä. Näiden virheiden vuoksi hyöty uusiutumattomista luonnonvaroistamme valuu ulkomaisten kaivosyhtiöiden taskuun. Nyt on edessä muutosten aika. Suomen ei pidä enää tyytyä vain välillisiin hyötyihin, vaan kaivostoiminnan aidot tuotot pitää jakaa oikeudenmukaisemmin, meille suomalaisille se joka meille kuuluu.

Seitsemän tähteä ja Paavo Väyrynen

Veteraanipoliitikko Paavo Väyrynen on valintansa tehnyt. Hän asettuu ehdolle Uudenmaan vaalipiirissä ja näin pitkään arvailujen kohteena ollut asia on saanut ratkaisunsa.

Väyrynen sanoo, että jos hän tulee valituksi eduskuntaan niin Lappi saa hänestä kahdeksannen kansanedustajan. Lapin seitsemän kansanedustajan kiintiö saisi siis kahdeksannen tähtiredustajan seitsemän tähden liikkeestä.

Lappi, Kittilä ja sivistystoimen johtaminen

Sivistystoimen johtaminen ja kehittäminen on äärimmäisen kiinnostava tehtävä nimenomaan Lapissa. Kittilän sivistystoimen johtamisesta ja kehittämisestä minulle on jo ehtinyt syntyä käsitys ja näkemys. Ottaessani vastaan sivistystoimenjohtajan vakituisen viran Kittilän kunnassa syyskuun 4. päivänä, olin valtavan innostunut tehtävästä, sillä ymmärsin Lapin ja tässä tapauksessa Tunturi Lapissa sijaitsevan Kittilän olevan kulttuurisesti ja sivistyksellisesti erittäin monipuolinen ja myös haasteita asettava alue.

Kittilä ja Sodankylä-kuka johtaa sivistystoimea?

Tapaninpäivänä on jo hieman aikaa siirtyä Joulun pyhien vietosta kirjoittamaan muutamia mietteitä Lapista ja sivistystoimesta, toivuttuani Kittilän valtuuston äkkinäisestä äänestyspäätöksestä liittyen potkuihini, tärkeästä tehtävästä, sivistystoimen johtamisesta ja kehittämisestä Kittilän kunnassa.

Tuetaan toisiamme koko Lapissa

Meillä Meri-Lapissa on kolme suurteollisuusyritystä. Meillä on kaksi syväsatamaa, jonne voi rantautua useita valtamerialuksia. Myös maakaasuterminaali (LNG) löytyy Junkkalanniemeltä. Teollisuus on siten erittäin merkittävä työnantaja alueellamme sekä suoraan että välillisesti. Välillisistä työpaikoista puhuttaessa puhutaan useista tuhansista työpaikoista ja luonnollisesti merkittävistä määrästä paikallisia yrityksiä palveluineen.

Lapissa joka kolmas yritys toimii globaalisti

Lapissa joka kolmas yritys toimii globaalisti, muualla Suomessa joka viides, toteaa Lapin Kansa pääkirjoituksessaan 29.11.2018. Lapin kansa lisää, että Lappi on Suomen viennin pikkuveturi, joka erottuu muusta Suomesta kansainvälisyydellään, pohjoisessa kasvu tulee etelääkin enemmän ulkomaankaupasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä